منو
انواع گاز مبرد و انتخاب صحیح ماده مبرد
انواع گاز مبرد و انتخاب صحیح ماده مبرد

دوشنبه 2 اسفند 1400

0 1381 72 نمی پسندم

انواع گاز مبرد و انتخاب صحیح ماده مبرد

گاز مبرد ماده ای است که با ایجاد سرمایش در یک سیکل تبرید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مورد استفاده قرار می گیرد، انواع گاز مبرد دارای خواص فیزیکی، شیمیایی و زیست محیطی مشخص هستند که به تفصیل در این مقاله به آنها پرداخته ایم.

به منظور تکمیل اطلاعات مشتریان عزیز، توضیحات جامع و تخصصی در ارتباط با آشنایی با انواع گاز مبرد و انتخاب صحیح ماده مبرد با عناوین زیر به تفصیل بیان شده است.

  1. انواع گاز مبرد
  2. گاز مبرد هالوکربن
  3. مبردهای ایزوتروپ
  4. مبردهای زیوتروپ
  5. مبردهای آلی یا هیدروکربن ها
  6. مبردهای معدنی یا طبیعی
  7. انتخاب صحیح گاز مبرد با شناخت خواص مبرد خوب
  8. انتخاب صحیح گاز مبرد با شناخت تاثیرات زیست محیطی
  9. پرکاربردترین گاز مبرد
  10. گاز مبرد R22
  11. گاز مبرد R134
  12. گاز مبرد R407c
  13. مبرد آمونیاک R717
  14. نتیجه و جمع بندی انتخاب صحیح ماده مبرد

همچنین کاربران عزیز می توانند جهت مشاهده انواع گاز مبرد یا فریون و برند های گاز مبرد و مقایسه قابلیت ها و کاربری هر یک از این گازها به لینک زیر مراجعه نمایند.

جهت مشاهده لیست انواع گاز مبرد کلیک کنید.
 

انتخاب صحیح ماده مبرد نیازمند شناخت کامل مبرد ها و ویژگی های یک ماده مبرد خوب است.
به زبان ساده به موادی که برای ایجاد سرمایش در یک سیکل تبرید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به کار گرفته میشود مبرد میگویند .
یک گاز مبرد خوب باید دارای یک سری خواص فیزیکی، شیمیایی و زیست محیطی مشخص باشد تا بتواند در یک سیکل تبرید مورد استفاده قرار گیرد.

برای انتخاب صحیح ماده مبرد و سهولت و شناخت انواع مبرد، آن ها را به شکل ها و شیوه های مختلف دسته بندی میکنند.
مبرد ها میتوانند به صورت مصرف شونده و غیر قابل تجدید مورد استفاده قرار گیرند مثلا استفاده از یخ برای سرد نگه داشتن محصولات غذایی یا استفاده از نیتروژن مایع در فعالیت های پزشکی و آزمایشگاهی و یا میتوانند به صورت تجدید پذیر و قابل بازیافت در یک سیکل تبرید مورد استفاده قرار گیرند مانند فریون ها ، آمونیاک و ...

مبردهایی که مصرف نمیشوند و در یک سیکل بسته مورد استفاده قرار میگیرند باید بتواند به سهولت و در دما و فشار کاری سیستم، تغییر فاز داده و تبخیر یا تقطیر شوند و به واسطه ی این تغییر فاز و جذب و دفع گرمای نهان تبخیر و تقطیر ، عمل انتقال حرارت را انجام دهد .

در این مقاله ابتدا مبردها و دسته بندی های مرسوم آن مورد بحث قرار گرفته و سپس با توجه به مختصات هر مبرد راهنمای انتخاب صحیح ماده مبرد ارائه خواهد شد .

انواع گاز مبرد

برای انتخاب صحیح گاز مبرد بهتر است ابتدا شناخت نسبی نسبت به انواع گاز مبرد و دست بندی های آن داشته باشیم.
مبردها را میتوان به اشکال گوناگون دسته بندی نمود که یکی از انواع این دسته بندی ها ، تقسیم بندی برحسب ساختار و فرمول شیمایی مبرد است .

انواع گاز مبرد

بر این اساس مبردها به 5 دسته کلی مبردهای هالو کربن ، مبردهای معدنی ، مبردهای آلی ، مبردهای مخلوط ایزوتروپ و مبردهای مخلوط زیوتروپ تقسیم میشوند .

گاز مبرد هالوکربن

این دسته از مبردها دارای اتمهای کلر ، فلور ، بروم و ید هستند مانند گاز مبرد R22 و R12 و دامنه کاربرد آنها بسیار گسترده و در تمامی سیستمهای زیر صفر و بالای صفر مورد استفاده هستند . مبردهای هالوکربن خود بر حسب ساختار شیمایی و عناصر به کار رفته در چند دسته جای میگیرند .

دسته اول کلروفلوئوروکربن یا CFC ها هستند که در ترکیب شیمیایی آنها از کلر ، فلوئور و کربن استفاده شده است .
تا اواسط دهه هشتاد مبردهای بسیار رایجی بوده اند ولی به دلیل مسائل زیست محیطی استفاده از آنها طبق پروتکل مونترال محدود شده است .

کشورهای توسعه یافته از سال 1995 استفاده از این دسته از مبردها را کنار گذاشته اند و سایر کشور ها نیز باید به تدریج استفاده از آنها محدود کنند . این دسته از مبردها دارای کلر هستند و آثار مخربی بر روی لایه ازن داشته اند مانند R11 ، R12 ، R115 که بیشتر در سیستم های قدیمی مورد استفاده قرار میگرفتند و در حال حاضر سیستم های برودتی جدید با این دسته از مبردها شارژ نمیشود .

گاز مبرد هالوکربن

در اکثر کشورهای دنیا استفاده از این دست از مبردها ممنوع بوده و استفاده از آنها جرم محسوب شده و دارندگان سیستم های برودتی با این مبردها نیز میبایست نسبت به تعویض مبردهای خود اقدام کنند .

دست دوم مبردهای هیدروکلروفلوروکربن ها HCFC ها هستند که در ترکیب شیمیایی آنها از هیدروژن ، کلر ، فلوئور و کربن استفاده شده است .
مبردهای دسته ی HCFC جایگرین مبردهای CFC بوده اما استفاده از این دسته مبردها نیز میبایست تا سال 2030 متوقف گردد .

در سال 2004 اتحادیه اروپا برای انتخاب صحیح ماده مبرد و در دسترس بون گاز مبرد با مضرات کمتر تصمیم به جایگزینی این مبرد با مبردهای CFC را گرفته و اقداماتی برای تعویض مبردهای HCFC با CFC انجام داد .این دسته از مبردها دارای گاز کلر کمتری بوده و در نتیجه ODP کمتری دارند اما پارامتر GWP برای آنها همچنان وجود دارد .

انواع گاز مبرد هالوکربن

 معروفترین گاز در این دسته گاز مبردR 22  است که مبردی بسیار پرکاربرد و پرطرفدار است . مبردهایی کم کاربرد تری مانند R123 و R124 از این دسته از مبردها هستند .

دست سوم مبردهای هیدروفلوروکربن ها یا HFC ها هستند . در ساختار مبردهای HFC گاز کلر وجود ندارد و تخریب لایه ازن از این حیث وجود ندارد اما موضوع گرم شدن زمین بر اثر استفاده از این مبردها پا برجا بوده و بلکه برخی اوقات بیشتر است.

معروفترین مبرد این دسته را میتوان گاز مبرد R134a نام برد که در بسیاری از سیستم ها جایگزین گاز مبرد R12 گردیده است .

مبردهای ایزوتروپ

مبردهای ایزوتروپ یا آزئوتروپ از مخلوط دو یا چند مبرد تشکیل شده که بعد از اختلاط یک ماده واحد را تشکیل میدهند و ماده جدید دارای خواصی متفاوت از مواد تشکیل دهنده اولیه خواهد بود .
درصد مواد تشکیل دهنده این مبرد ها در حالت گاز و مایع مساوی است علامت اختصاری این مبردها با عدد 5 شروع میشود . مانند R507 یا R502

مبردهای زیوتروپ

 مبردهای زیوتروپ یا زئوتروپ مخلوط دو یا چند ماده مبرد است که درصد عناصر تشکیل دهنده آن در حالت مایع و گاز و در فشار و دما مختلف متفاوت است و نامگذاری آنها با عدد 4 شروع میشود مانند مبردهای  R407c  یا R404A  یا R410 A

مبردهای زیوتروپ در حین تبخیر یا تقطیر دچار تغییر دما میشوند و تئوری تبخیر و تقطیر در دمای ثابت برای این دست از مبردها صادق نیست و به طور کلی برخی مسائل مانند فشار و دمای اشباع ، سوپرهیت و سابکولد در مورد این دسته از مبردها به گونه ای دیگر تعریف میشود که در جای خود مورد بحث قرار خواهد گرفت .

همانطور که گفته شد درصد مواد تشکیل دهنده مبردهای زیوتروپ در حالت گاز و مایع متفاوت است و اگر یک سیستم تبرید با مبرد زیوتروپ در ناحیه دوفازی دچار نشتی شد باید تمامی مبرد به روش مناسب از سیستم تخلیه شده و مبرد جدید شارژ شود . شارژ گاز برای این مبردها نیز باشد به صورت مایع باشد مگر آنکه از مصرفی تمامی کپسول گاز اطمینان داشته باشیم .

روغن مورد استفاده به همراه این مبردها ، روغن مصنوعی بوده که شدیدا جاذب رطوبت بوده و باید این مساله در نظر گرفته شود که اولا حداقل زمان تماس مبرد با هوا در نظر گرفته شود و ثانیا وکیوم سیستم به خوبی انجام شود تا هوا و رطوبت به طور کامل از سیستم تخلیه شود .

مبردهای آلی یا هیدروکربن ها

مبردهای آلی تاثیرات زیست محیطی بسیار کمی دارند اما به شدت اشتعال پذیر بوده و به همین دلیل تمایل نسبت به این دسته از مبردها کم است . برای انتخاب صحیح ماده مبرد باید بدانید که نام گذاری این مبردها با عدد 6 شروع میشود. مانند ایزوبوتان گاز مبرد R600a  

مبردهای معدنی یا طبیعی

مبردهای معدنی موادی هستند که به طور طبیعی در طبیعت وجود داشته و به طور از ترکیب شیمیایی مواد حاصل نمیشوند معروفترین مبرد در این دست آمونیاک R717 و دی اکسید کربن R744 است .  نامگذاری این دست از مبردها با عدد 7 شروع میشود.

در مقاله کاربرد مبرد ها به تفصیل درمورد گاز های مبرد توضیح داده ایم.

انتخاب صحیح گاز مبرد با شناخت خواص مبرد خوب

۱- مبرد سمی نباشد و قابل انفجار و اشتعال نباشد :

سمی نبودن مبرد و ایمن بودن مبرد از حیث اشتعال یا انفجار برای ایمنی دستگاه و سیستم امری ضروری و اجتناب ناپذیر است . ممکن است برخی از مبردها این خاصیت را نداشته باشد یا نسبی باشد اما به دلیل خواص خوب ترمودینامیکی مورد استفاده قرار گیرد .

مثلا آمونیاک علی رغم آنکه سمی بوده و استشمام آن باعث ایجاد ناراحتی تنفسی و خفگی میشود به دلیل خواص خوب و منحصر به فرد ترمودینامیکی یک مبرد خوب و متداول است . سمی بودن مبرد یک امر نسبی است و بسته به غلظت مبرد در هوا دارد مثلا مبرد R12 تا غلظت 20 درصد حجمی در زمان کمتر از دو ساعت غیر سمی است و برای زمانی بیشتر از آن مشکل ساز خواهد بود . آمونیاک در غلظتی حدود 1 درصد نیز آسیب رسان و کشنده خواهد بود .

باید توجه نمود به طور کلی مبردهای HCFC و CFC و HFC از هوا سنگین تر بوده و هنگام نشتی در سطوح پایین محیط جمع میشوند و باعث میشود هوا و اکسیژن محیط به سطوح بالاتر منتقل شده و افراد دچار کمبود اکسیژن شوند .

۲- هادی جریان الکتریستیه نباشد :

در بیشتر کمپرسور ها جریان گاز مبرد از روی سیم پیچ کمپرسور عبور میکند و اگر این گاز هادی جریان الکتریکی باشد مشکلاتی را در کارکرد سیستم به وجود خواهد آورد یکی از خواص خوب مبرد این است که هادی جریان الکتریک نباشد .

۳- نقطه انجماد پایین :

یکی از اولین مختصات یک مبرد خوب داشتن نقطه انجماد پایین است . طبیعی است که اگر مبرد نقطه انجماد پایینی نداشته باشد در فشار و دمای اواپراتور منجمد شده و سیستم از کار خواهد افتاد .

۴- ضریب هدایت حرارتی بالا :

ضریب هدایت حرارتی در گازها و مایعات نسبت به جامدات کمتر است اما هر چه هدایت حرارتی مبرد بالا تر باشد انتقال حرارت در کندانسور و اواپراتور بیشتر میشود .

۵- اکسید کننده نباشد ( با متریال به کار رفته در سیستم سازگار باشد ) :

مبرد باید با فلزات و متریال به کار رفته در سیستم سازگاری داشته باشد والا تاثیر ناشی از خوردگی و اکسیداسیون باعث کاهش طول عمر سیستم میشود .
مبرد آمونیاک با مس ، برنج و آلیاژهای مس واکنش داشته به همین جهت در سیستمهای آمونیاکی به جای مس از استیل استفاده میشود .
هالوکربن ها با فلز روی واکنش خواهند داشت اما با مس ، آلومینیم ، آهن و فولاد واکنش ندارند . برخی از هالوکربن ها در ترکیب با آب یا رطوبت سیستم تولید اسید میکنند که باعث خوردگی در سیستم میشود .
همچنین واشرها و قطعات پلاستیکی به کار رفته در سیستم از هالوکربن ها تاثیر پذیرند و برای این منظور باید از متریال مخصوص و سازگار با مبرد استفاده شود .

۶- قابلیت مخلوط شدن با روغن ( واکنش شیمیایی بین مبرد و روغن به وجود نیاید ) :

چنانچه در مبحث روغن های تبرید اشاره شد ، گاز مبرد باید قابلیت اختلاط با روغن را داشته باشد و در این اختلاط ترکیب شیمیایی مبرد و روغن تغییر نکند . در یک سیستم برودتی روغن همواره با گاز مبرد در تماس است و اگر تاثیر متقابل این دو بر هم باعث بر هم خوردن ساختار شیمیایی و واکنش بین این دو شود سیستم برودتی دچار مشکل خواهد شد .

۷-در صورت نشت به راحتی قابل تشخیص و ردیابی باشد :

مبردها باید قابلیت ردیابی و تشخیص را در صورت نشتی دارا باشند و تشخیص نشتی مبرد با ابزار متنوع نظیر دستگاههای نشت یاب الکترونیک ، مشعل های نشت یاب و ... انجام میشود .
همچنین باید در نظر داشت که اگر مبرد دچار نشتی شد چه تاثیری بر روی مواد در تماس خواهد داشت . مثلا امکان تاثیر مبرد بر روی مواد غذایی که در یک سردخانه نگه داری میشوند باید در انتخاب صحیح مبرد در نظر گرفته شود .

۸- ساختار شیمایی مبرد پایدار باشد و به راحتی تجزیه نشود :

مبردها باید در فشار و دمای کاری سیستم تغییر شکل و ساختار ندهند و در مواجه با روغن کمپرسور و سایر عوامل تاثیر گذار در سیستم به راحتی تاثیر پذیر و یا تاثیر گذار نباشند .

۹- دارای گرمای نهان تبخیر بالایی باشد :

اگر مبرد گرمای نهان تبخیر بالایی داشته باشد میتوان به ازای تبخیر مقدار کمی از مبرد مقادیر قابل توجهی حرارت جذب نمود .
هر چه این عدد بالاتر باشد سیستم در یک ظرفیت مشخص به مقدار کمتری مبرد نیاز خواهد داشت . همچنین حجم مخصوص مبرد نباید عدد بالایی باشد تا بتوان از کمپرسورهای کوچک تری برای جابه جایی ماده مبرد استفاده کرد .
معمولا گرمای نهان تبخیر مبردها در دماهای مختلف کاری در جداول ترمودینامیکی و بر حسب کیلو ژول بر کیلو گرم بیان میشود و به معنی مقدار حرارت جذب شده توسط یک کیلو گرم مبرد در دمای تبخیر مدنظر است .

۱۰- نقطه جوش پایین :

علاوه بر اینکه مبرد باید دارای گرمای نهان تبخیر بالایی باشد ، پایین بودن نقطه جوش مبرد نیز ، در یک سیستم برودتی مورد انتظار است . نقطه جوش مبرد باید به گونه ای باشد که در فشار کاری اواپراتور قابلیت جوشش و تبخیر داشته باشد و بتواند گرمای نهان تبخیر را جذب کند . برخی مواد دارای گرمای نهان تبخیر خوبی هستند اما نقطه جوش آنها در فشارهای اتمسفریک ، بالا است مانند آب .
بنابراین نمیتوانند در یک سیستم با فشار بالاتر از فشار اتمسفر به عنوان مبرد عمل کنند .

۱۱- فشار تقطیر و تبخیر مبرد دارای اختلاف کمی باشد :

مبرد باید دارای فشار تقطیر بالایی نباشد تا بتوان در کندانسور در شرایط دما و فشار متعادل آن را تقطیر کرد . همچنین فشار تبخیر مبرد در دمای اواپراتور که مد نظر ماست نیز باید خیلی پایین نباشد چرا که اگر این فشار پایین باشد اولا فشار کاری سیستم به زیر فشار اتمسفریک خواهد رسید و سیستم تحت خلا کار خواهد کرد .
ثانیا اختلاف فشار بین کندانسور و اواپراتوربالا خواهد رفت . بالا رفتن اختلاف فشار تقطیر و تبخیر به معنی نیاز به نسبت تراکم بالاتر در کمپرسور است که این مساله باعث ایجاد هزینه های زیاد در خرید تجهیزات برودتی و مصرف بیشتر انرژی خواهد شد .

۱۲- تاثیرات زیست محیطی مخرب نداشته باشد :

در اواسط دهه 1970 میلادی و پس از اعلام تاثیر مخرب مبردها بر روی لایه ازن ، مقررارت و تدابیر ویژه ای برای انتخاب صحیح ماده مبرد و کاهش این تاثیر وضع گردید . تاثیر مخرب مبرد بر روی لایه ازن به این شکل است که با ترکیب کلر موجود در فرمول شیمیایی مبرد با o3 موجود در اتمسفر ترکیب ازن تجریه شده و به o2 تبدیل میشود .
این مساله باعث میشود تشعشات ماورای بنفش خورشید بر زمین بیشتر شده که پیامدهای آن بر روی سلامت انسان و محیط زیست قابل ملاحظه خواهد بود . طبیعتا هر چه تعداد اتمهای کلر موجود در ترکیب شیمیایی مبرد بیشتر باشد شدت ترکیب و تخریب لایه ازن بیشتر خواهد بود . این مساله به تولید و عرضه مبردهای جدید منجر شد .

انتخاب صحیح گاز مبرد با شناخت تاثیرات زیست محیطی

در رابطه با مسائل زیست محیطی مبردها و نقش آن در تخریب لایه ازن دو عامل تعریف میشود

  1. ODP (Ozone Depletion potential)
    این پارامتر میزان تخریب لایه ازن بر اثر ترکیب شیمایی مبرد با گاز ازن o3 را نشان میدهد .
    پارامتر ODP مبردها با گاز مبنا R11 سنجیده میشود یعنی مقدار ODP گاز R11 را برابر 1 در نظر میگیرند و الباقی مبردها را با آن میسنجند مثلا اگر ODP مبردی 0.5 بود یعنی پتانسیل تخریب لایه ازن در مورد این مبرد 0.5 (نصف) مبرد R11 است .
  2. GWP  (Global Warming Potential)
    GWP پتانسیل افزایش حرارت کره زمین توسط مبرد است که در این مورد نیز گاز مبرد R11 سنجیده میشود مثلا اگر GWP مبردی 2 بود یعنی پتانسیل گرم کردن کره زمین در مورد این مبرد 2 برابر مبرد R11 است .

در جدول زیر مقدار GWP و ODP را برای چند مبرد پرکاربرد نشان میدهد .

 

GWP ODP Refrigerant
1 1 R 11
3.20 1 R 12
10.6 0.60 R 115
0.30 0.06 R 22
0.12 0 R 32
0.02 0.02 R123
0.63 0 R 125
0.31 0 R 134a
0.76 0 R 143
3.75 0.23 R 502

 

پرکاربردترین گاز مبرد

تعداد مبردها بسیار زیاد بوده و پرداختن به تمامی آنها در این نوشتار نمیگنجد در ادامه تنها به پرکاربردترین ها از جمله گاز R22، گاز R 134 ، گاز R 407c و مبرد آمونیاک R 717 مورد بررسی قرا خواهد گرفت .

گاز مبرد R22

گاز R22 یک مبرد با خواص ترمودینامیکی بسیار عالی و بسیار پرکاربرد و متداول است. گاز مبرد R22 در کولر گازی و چیلر های تراکمی به طور وسیع مورد استفاده قرار میگیرد به طوریکه به گاز مبرد چیلر و یا گاز مبرد کولر معروف می باشد.
به دلیل تاثیر مخرب زیست محیطی این مبرد استفاده از آن میبایست حداکثر تا سال 2030 متوقف شود و از گازهای جایگزین نظیر R407c استفاده شود .

گاز مبرد R22

پیشنهاد مطالعه : گاز مبرد کولیب 

گاز مبرد R134 

یک از مبردهای بسیار پرکاربرد و جایگزین گازهایی مانند R22 و R12 است که پارامتر ODP برای این گاز صفر است و به همین جهت در بسیاری از سیستمهای قدیمی جایگزین گاز 22R  گردیده است .
در جایگزینی گاز R 134 با R22 باید دقت نمود که این گاز دارای راندمانی کمتر از گاز R22 است و معمولا پس از تعویض راندمان سیستم افت میکند . همچنین ساخت و طراحی یک سیستم برودتی با گاز R 134 مستلزم مبدل و کمپرسور با ظرفیت و حجم بزرگتر است .

گاز مبرد R134 

گاز مبرد R407c

این گاز در دسته ی مبردهای زیوتروپ است و تمامی قوانین حاکم در مورد مبردهای زیوتروپ برای آن صدق میکند . کار کردن با این دسته از مبردها نیاز به تخصص و دقت بیشتری دارد یکی از موارد که در زمان کارکردن با این مبرد باید در نظر گرفته شود این است که اگر رطوبت به هر دلیلی وارد سیستم شود باعث ترکیب با این گاز و تشکیل یک ماده جامد میشود که میتواند باعث انسداد مسیرهای ارتباطی و لوله های مویین گردد. این گاز نیز دارای خواص ترمودینامیکی شبیه به گاز R22 است ولی فشار تقطیر آن در دمای متناظر بالاتر از گاز R22 است .

گاز مبرد R407c

مبرد آمونیاک R717

آمونیاک یک مبرد با خواص ترموینامیکی بسیار عالی و بدون هیچ گونه آسیب به لایه ازن است . در اصل مقدار GWP و ODP گاز آمونیاک صفر است اما گازی بسیار سمی و کشنده است ولی همچنان در سیستمهای تبرید تجاری و سردخانه های بزرگ استفاده میشود .

برخی از مختصات گاز آمونیاک به شرح ذیل میباشد .

  1. گرمای نهان تبخیر آمونیاک در حدود 6 برابر هالوکربن هاست .
  2. گرمای ویژه آمونیاک حدود 4 برابر هالوکربن هاست .
  3. ضریب هدایت حرارتی مایع آمونیاک 5.5 برابر هالوکربن هاست .
  4. روغن از مایع آمونیاک سنگین تر است و در زیر مایع آمونیاک جمع میشود ولی هالوکربن ها از روغن سنگین تر هستند و روغن معمولا در روی مایع جمع میشود .

مبرد آمونیاک R717

نسبت گرمای نهان به حجم آمونیاک خیلی بالاست هر چقدر این نسبت بالاتر باشد سوپر هیت بالاتری نیاز داریم تا شیر انبساط پایدار تر عمل کند .
بالا بودن سوپر هیت به منزله بالا رفتن فشار کاری سیستم و فشار دهش کمپرسور است که اولا کندانسور با ظرفیت و قدرت خنک کنندگ بالا نیاز دارد ( مثلا کندانسور تبخیری یا آبی) و ثانیا دمای اواپراتور را نمیتوان خیلی پایین آورد .

نتیجه و جمع بندی انتخاب صحیح ماده مبرد

برای انتخاب صحیح ماده مبرد باید جنبه های گوناگون مانند مسائل زیست محیطی مبرد ، مسائل اقتصادی مبرد ، خواص فیزیکی و ترمودینامیکی مبرد ، سمی بودن و قابل اشتعال بودن مبرد و بسیاری از مسائل دیگر مورد بررسی قرار گیرد و قطعا نمیتوان مبردی را یافت که تمامی محسنات را داشته باشد .
مثلا مبرد آمونیاک که مورد بررسی قرار گرفت ، یک مبرد با خواص ترمودینامیکی خوب و از حیث مسائل اقتصادی بسیار عالی و بدون ضرر برای لایه ازن است اما این مبرد بسیار سمی بوده و استنشاق آن میتواند مرگ آور باشد .

فروشگاه اینترنتی بامین تهویه تصاویر، اطلاعات فنی، مشخصات و قیمت انواع گاز مبرد و فریون را جهت مقایسه و خریدی مطمئن در اختیار مشتریان عزیز قرار داده است.

همچنین می توانید جهت دریافت مشاوره و خرید گاز مبرد با کارشناسان بامین تهویه تماس حاصل نمایید.

بامین تهویه تخصصی ترین وب سایت کشور در زمینه تأسیسات



دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

لینک کوتاه

مقالات بیشتر